pin phone profile search
0
basket
profile Profil

ZATVORI Close icon

Šifra proizvoda: 149570

Edukacijski robot MAKEBLOCK mBot2, ESP32 CyberPi kontroler, 2500mAh, RGB Ultrazvučni senzor

179,00
(
1.348,68
kn
)

Raspoloživo

Okvirni izračun cijene na web shopu za plaćanje na rate
12 x 14,92 € (112,39 kn)
6 x 29,83 € (224,78 kn)

Jamstvo: 12 mjeseci

Provjerite dostupnost u trgovinama
Raspoloživo
Na upit
 • Opis
  Stigao je mBot2 – unaprijeđena verzija popularnog edukacijskog kompleta za učenje robotike i programiranja!
  mBot je edukacijski robot za početnike koji čini poučavanje i učenje programiranja robota jednostavnim i zabavnim. Samo pomoću odvijača, detaljnih uputa i plana učenja djeca mogu izraditi robota „od nule“ i iskusiti radosti praktičnog stvaranja. Odličan je materijal za nastavni plan mBot2 jer je osmišljen da se mogućnosti njega nadograđuju, počevši kao rješenje na početnoj razini u nižem srednjem obrazovanju, pa sve do više srednje i dalje. mBot2 pokreće CyberPi, obrazovni mikrokontroler poboljšan mrežnim mogućnostima, ugrađenim senzorima i još mnogo toga. Ovaj nasljednik vrlo popularnog mBot v1.1, novi mBot2 spaja metalne dijelove, snažan hardver, kodiranje zasnovano na blokovima i Python kodiranje u jednog jedinog robota. Sadrži potpuno novu programabilnu upravljačku ploču s AI-om, visoko precizne motore davača i novoprojektirani senzorski sustav. Učenici uče više o računalu i nauci, IoT-u, AI-u, blok kodiranju i Pythonu dok dizajniraju i sastavljaju svoje robote. Robot ima mogućnost bežičnog povezivanja, zahvaljujući moćnom CyberPi mikroprocesoru, a učenje i igra dobivaju novu dimenziju zahvaljujući ugrađenoj dugotrajnoj bateriji kapaciteta 2500 mAh i ugrađenim senzorima nove generacije. mBot2 je dizajniran za učenike da izvode interaktivne i pametne lekcije koje su zanimljive, zabavne i odražavaju aplikacije u stvarnom svijetu s najsuvremenijim tehnologijama, uključujući robotiku, AI, IoT i znanost o podacima. Uz poboljšano iskustvo učenja kodiranja mBlock-a, mBot2 omogućuje učenicima i nastavnicima da počnu s pristupom kodiranja temeljenom na blokovima, te neprimjetno prijeđu u objektno orijentirano kodiranje s Pythonom, sve u istom okruženju.

  CyberPi upravljački mikroprocesor
  CyberPi ima integriran zaslon u boji, zvučnik, mikrofon, senzor svjetla, žiroskop, LED trake te Wi-Fi + Bluetooth modul koji omogućuju povezivanje s internetom te sjajneAI i IoT funkcije, poput prepoznavanja govora, sinteze glasa, komunikaciju putem oblaka (Account Cloud broadcast), komunikaciju unutar lokalne računalne mreže (LAN broadcasting)i prijenosa podataka u Google Sheet.

  mBot2 Shield
  mBot2 Shield ima ugrađenu punjivu litij-ionsku bateriju (2500mAh), 2 priključka za elektromotore s enkoderom, dva priključka za DC motore i četiri priključka za servomotore. Na neke servo priključke mogu se spojiti LED trake i Arduino analogni/ digitalni senzori. mBot2 je stoga u potpunosti prilagođen i naprednijim korisnicima i zahtjevnijim zadacima.

  Quad RGB plus Ultrazvučni senzor
  Quad RGB sensor ima dvostruku funkciju – praćenje linija & prepoznavanje boja. Njegov dizajn omogućuje precizno prepoznavanje sjecišta linija, a senzor ima i funkciju Ambient light calibration koja mu omogućuje podešavanje utjecaja okolnog svjetla za bolje izvedbene mogućnosti. Kompaktno kućište omogućava bolju zaštitu samog senzora. Ultrazvučni sensor 2 uključuje 8 svjetlećih dioda za poboljšanje vizualne komunikacije te bolje prepoznavanje emocija, istovremeno preciznije mjereći udaljenost. Kompaktno kućište omogućava bolju zaštitu samog senzora.

  Elektromotor s enkoderom (180 Optical Encoder Motor)
  Motor s okretnim momentom od 1,5 kg cm, brzinom od 200 okretaja/min i preciznošću detekcije od 1 ° osigurava preciznije pokrete i mjerljivije rezultate u usporedbi s robotima koji imaju manju kontrolu nad svojim motorima.

  Beskrajna nadogradivost
  Proširiv s mBuild modulima i Makeblock konstrukcijskim elementima. mBot2 je kompatibilan s mBuild modulima & Makeblock konstrukcijskim elementima, tako da su korisnici ograničeni samo svojom maštom. U svaki je modul ugrađena upravljačka jedinica (Micro-Controller Unit - MCU) koja omogućuje povezivanje bez potrebe povezivanja određenim redoslijedom.

  Najbolji tool za razvijanje logičkog razmišljana i vještine dizajniranja
  Ovaj dio opreme naučiti više o različitim robotima i elektroničkim komponentama, upoznati se s osnovama grafičkog programiranja temeljenog na blokovima i razviti svoje logičko razmišljanje i vještine dizajniranja.


  Specifikacija
  Upravljačka ploča CyberPi
  Procesor ESP32-WROVER-B
  SPI Flash memorija 8 MB
  Pohranite više programa istovremeno 8
  Podržava više niti Da
  Bežična komunikacija Bluetooth, Wi-Fi i Wi-Fi LAN

  Ulazi i ugrađeni senzori 5-smjerna joystick
  Tipka x2
  Tipka za resetiranje
  Senzor svjetla
  Mikrofon
  Žiroskop-akcelerometar
  Izlazi Zaslon u boji od 1,44 inča
  Zvučnik
  RGB LED x5
  Proširivi elektronički moduli mBuild port x1, spojite 10+ komponenti u seriju
  Dodatna sučelja 2-pinsko sučelje x2
  3-pinsko sučelje x4

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.

Kliknite za razgovor