pin phone profile search
0
basket
profile Profil

ZATVORI Close icon

Apple ekosustav: MacBook

Apple ekosustav: MacBook
Kad je Apple na tržište pustio novi MacBook, iznenadio je svijet svojim tankim dizajnom, odličnom optimizacijom softvera i munjevito-brzim radom. Do dana današnjeg, ta rečenica ostaje točna.
Prethodno: Apple ekosustav: iPad

Ako išta, navikli smo u recenzijama za nove MacBook laptope vidjeti rečenicu poput one gore. U ovom slučaju, prva rečenica nadnaslova je citat recenzije za prvi model MacBooka, koji je izašao davne 2006. godine. Sama činjenica da ista ostaje istinitom već više od 15 godina je, u najmanju ruku, zapanjujuća.

Život za dizajn

Bez Appleovog MacBooka tržište laptopa bi bilo jedno dosadno, crno mjesto. I to možemo reći bez ikakve dvojbe - jako puno svjetskih brendova već godinama "posuđuje" ideje dizajna MacBooka, od ekrana bez rubova, povećanja vodootpornosti, pozadinskog osvjetljenja tipkovnice i brojnih drugih. Apple je uvijek bio prvi s inovativnim idejama za svoje laptope.

Osim poznate inovativnosti, Apple je uvijek pazio da MacBook savršeno paše u svaki dizajn interijera u kojem se nađe. Minimalistički ured s malo boja? Srebrni MacBook Pro je odličan detalj koji se ističe na stolu. Šareni ured dizajnera, s ogromnim neredom na stolu? Sivi MacBook Air postaje umirujući detalj. Ekstravagantan kafić? Nema problema, postoje i zlatni modeli. Poanta je, Apple se pobrinuo da njihov proizvod želite koristiti gdje god se nalazili.

Više od lijepog lica

Ne bi bilo pošteno reći da su MacBookovi samo lijepo lice. Već godinama konstantno osiguravaju mjesta na postolju u testovima produktivnosti (za što su i napravljeni), dok im u nekim zadacima nema ravnih, pogotovo ako se isti rade u programima optimiziranima za MacOS. Krajem 2020. godine, Apple je pokazao da zauvijek želi držati zlatnu medalju u natjecanju produktivnosti te je izbacio MacBookove s odličnim i munjevitim M1 čipom, koji je ubrzao radne procese za 15 do 20 posto. 

Druga brzina

Svojim M1 čipom su znatno uzdrmali tržište prijenosnih računala i zacementirali prvo mjesto u određenim poslovnim procesima. Svi koji pomno prate tržište čipova i prijenosnika, doduše, su znali da je ovo samo početak, te smo ove godine dobili i potpuno novi, duplo brži M2 čip, kao direktnu zamjenu sad već starom (ali svejedno žestokom) M1 čipu. Ako je ovakav čip samo nasljednik M1 čipa, možemo očekivati nešto još jače u budućnosti - a do tada ćemo pokazati pravu stranu produktivnosti odličnom ponudom Apple MacBook Air i Apple MacBook Pro prijenosnika sa žestokim M2 čipom.

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.

Kliknite za razgovor