pin phone profile search
0
basket
profile Profil

ZATVORI Close icon

Što to sve Mac objedinjuje?

Što to sve Mac objedinjuje?
Kaže se „svaki Mujo svoga konja hvali“, ali kod Maca se ima što hvaliti. Saznaj što je sve objedinjeno i koji su glavni argumenti Maca.

Kao što vrijedi za sve Apple proizvode, možemo reći da je glavna karakteristika svih Macova intuitivnost rada. Kao kompanija koja veliku pažnju posvećuje user experience strani dizajna, novim korisnicima će lako biti brzo početi koristi računalo za rad. Posebno ako ste se već ranije susreli s iPhoneom ili iPadom. Brojne karakteristike i pristup rada su slični. Ipak, dosadašnji Windows korisnici se trebaju priviknuti na neke druge logike, mjesta na kojima su naučeni pronaći neke stvari. Za taj problemčić je Apple smislio Migration Assistant aplikaciju koja korisnika vodi kroz prebacivanje bitnih datoteka i foldera. Za one koji podatke sele s iPhonea ili iPada stvar je još jednostavnija. Naime svi iPhone i iPad korisnici naučeni su na brze migracije uz korištenje iClouda. iCloud naravno, služi i kao dislocirana pohrana dokumenta, slika, mailova i svega drugog što korisnik koristi u Apple okruženju.

S tehničke strane Apple za Mac ponosno tvrdi da može s jednim punjenjem „izgurati“ do 21 sat rada što je u najmanju ruku wow. Ako pri tome u obzir uzmemo da bi trebao biti i prilično brz zbog kombinacije operativnog sustava i hardvera, zvuči kako idilična priča. Ipak, sve to uključuje gubitak bar jednog inča (2,54 cm) dijagonale, ali za većinu korisnika to je podnošljivo.

Od drugih podataka zgodno je još navesti zaštitu podataka, zaštitu od virusa i kako Apple tvrdi, moćan firewall sustav. S novim Macom pojavljuje se i Touch ID za sigurnost logiranja,  pristup stanicama i skidanje aplikacija. I naravno, potpuno je zgodno što je sve to uklopljeno u izdržljivo aluminijsko kućište ali u skladu s novim trendovima, eto Apple je iskoristio recikliran aluminij jer pazi na aspekt zaštite okoliša.

Ova sezona je cijela u znaku Maca, istražite više argumenata za Mac i upoznajte se sa svime što opravdava cijenu od cca 1.100 eura od koje starta ponuda MacBook Aira, dok MacBook Pro starta od cca 2.100 eura.

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.

Kliknite za razgovor