pin phone profile search
0
basket
profile Profil

ZATVORI Close icon

Dell ergonomija za bolji vid

Dell ergonomija za bolji vid
Kako količina rada za računalom raste iz godine u godinu, postaje sve važnije uložiti u okruženje koje neće štetiti zdravlju. Pravilno pozicioniranje i kvalitetan monitor su idealan prvi korak.
Prethodno: Nova Apple iPhone 14 linija dostupna u HGSPOT-u!

Nezamislivo dugo vremena je većini ljudi monitor bio ništa više nego uređaj koji uzima jedinice i nule iz kutije kojom je povezan kabelom i onda napravi neku magiju i prikaže ih kao kombinaciju boja na ravnom zaslonu - sliku. Dodaci kao mogućnost rotacije, namještanje visine zaslona i nagib su bili za "nadobudne" i programere koji iz nekog razloga kraj sebe imaju monitor okrenut za 90 stupnjeva.

Zdravlje na prvom mjestu

Većina monitora danas dolazi sa širokim spektrom pokreta: od rotacije do čak 180 stupnjeva, podizanja i spuštanja zaslona od više od 20 centimetara, bočnih nagiba do 90 stupnjeva i prednjeg nagiba do 10 stupnjeva. Svaka artikulirajuća točka postavljena u moderne monitore služi za posebnu prilagodbu korisnika, kako bi se osigurala maksimalna ergonomija za svaku konstituciju radnika. Dell je još davnih dana, od začetka LCD monitora, veliku pažnju pridodao ergonomiji, pritom postavljajući standarde za sve ostale proizvođače monitora na svijetu.

Napravljeni za svaku konstituciju

Ukratko, monitor (ovisno o veličini i zakrivljenosti) od očiju uvijek treba biti odmaknut oko 50 centimetara, s tim da njegov gornji dio mora biti u ravnini s očima, a bez ikakvog pokreta očiju moramo moći pokriti bar 70% ekrana. Idealni monitori za tako nešto su oni koji bez ikakvih dodataka, poput nosača ili ruku za stolove, imaju velike stupnjeve aktuacije. Monitore iz Dell-ove P serije, poput P2423D, P2722HE i P3223D idealni su prijatelji ergonomije, budući da ih svaki korisnik može bez problema podesiti svojim potrebama bez ikakvog predznanja korištenja monitora. Ako u to sve uključimo i integrirani USB hub s USB-C utorom, rijetko koje serije monitora mogu stati uz bok s ovom serijom.

Nemoj zaboraviti na zdravlje očiju, vrata i leđa prilikom rada. Prilikom rada, najbolje se voditi 30-30-30 pravilom: svakih 30 minuta potroši 30 sekundi gledajući u točku udaljenu 30 metara. Dobar monitor i odmaranje očiju olakšat će Ti život puno više nego što možeš zamisliti.

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.

Kliknite za razgovor