pin phone profile search
0
basket
profile Profil

ZATVORI Close icon

Odaberi pravu klimu za sebe

Odaberi pravu klimu za sebe
Klima uređaj je nešto što u najvećem broju slučajeva asociramo s hlađenjem za vrijeme ljetnih žega. Ta teza, iako točna, pokriva samo dio širokog spektra funkcionalnosti koje moderni klima uređaji imaju.
Prethodno: Novi mehanički kralj ureda

Reći da su klime rashladni uređaji otprilike je jednako kao da kažemo da su računala uređaji za stvaranje tablica. Točno, ali ne i kompletno. Klima uređaj, načelno gledano, je jedinica za kontrolu klime u prostoriji. Prisjećajući se prirode i društva iz 5. osnovne, klima je skup meteoroloških čimbenika u nekom dijelu atmosfere ili, u ovom slučaju - u određenoj prostoriji. S tim na umu, možemo lako zaključiti da klima uređaji upravljaju temperaturom, vlagom, kvalitetom zraka, neugodnim mirisima i još desecima drugih, za moderan život važnih stvari.

Na što obratiti pažnju?

Nema dvojbe da su klima uređaji dobra i korisna stvar, ako se koriste pravilno i s njima se ne pretjeruje. Naravno da je loše po zdravlje ako klima uređaj namjestite na 16 stupnjeva dok je vani 40, ali u normalnim okolnostima kvalitetna klima olakšava život u svim godišnjim dobima. Moderni uređaji, osim hlađenja po kojem su i poznate, mogu zimi jako dobro ugrijati prostoriju u kojoj se nalaze, a u vlažnim ili suhim uvjetima mogu i regulirati kvalitetu zraka. Dodatno, klima uređaji s inverterom troše znatno manje struje s puno većom učinkovitošću, tako da se ta veća inicijalna investicija isplati kroz godine korištenja klima uređaja. Ako ste ljubitelji najmodernije tehnologije, definitivno bacite oko i na ponudu smart klima uređaja, koje možete kontrolirati putem mobitela ili virtualnim pomoćnika te i tako u svakom trenutku dana imati savršenu atmosferu u stanu s nižom potrošnjom energije.

Koliko jaku klimu trebam?

Najlakše je kupiti najjači klima uređaj, on će sigurno rashladiti/ugrijati svaki prostor. I, iako ima istine u tome, staviti klima uređaj od 7kW u garsonijeru od 25 kvadrata će dovesti do neučinkovitog uređaja koji će se često kvariti. Zbog toga smo pripremili tablicu sa snagama u odnosu na veličinu prostorija, kako biste imali referentnu točku koju snagu klime kupiti.


Veličina prostorijeSnaga klima uređaja
do 20 metara kvadratnih2 - 2,5 kW
20 - 40 metara kvadratnih2,5 - 5 kW
40 - 60 metara kvadratnih4 - 6 kW
60 - 80 metara kvadratnih5 - 7 kW

Pronaći idealan klima uređaj je proces koji zahtjeva određenu količinu truda. Ako želite da detaljnije opišemo kako klima uređaji rade, gdje ih pozicionirati u prostoriji i kako namjestiti postavke da dobijete preporučenu klimu, pišite nam na naš Facebook i Instagram. U suprotnom, bacite oko na našu ponudu klima uređaja i uživajte u savršenom okruženju u svom stanu!

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.

Kliknite za razgovor